HOME
 

Ako sam plastičan-onda sam elastičan! Ako sam elastičan-onda sam fantastičan! Ako sam fantastičan onda sigurno nisam skup !!!

Dobro došli !!!

 

 

D.o.o. Ornament je od osnivanja vođen idejom da je zadovoljan kupac garancija poslovanja i razvoja firme.

Djelujući u tom pravcu, trudili smo se da budemo prepoznatljivi po kvalitetu, poštovanju rokova i podršci.

Osim toga, velika pažnja je posvećena očuvanju životne sredine korištenjem ekoloških prihvatljivih sirovina i preradom otpadnog materijala.

Rezultat svega navedenog je to da je d.o.o. Ornament prva firma u BiH koja je iz ove aktivnosti implementirala kombinovani - integrisani sistem rukovođenja kvalitetom i očuvanjem životne sredine;

DIN EN ISO 9001:2000 sertifikat 15 100 74418 i
DIN EN ISO 14001:2005 sertifikat 15 104 7335.

Zahvaljujemo svojim kupcima koji su nam pružili povjerenje i tako bili generator naše firme.

Budućim kupcima poručujemo, da osim kvalitetnog proizvoda, na raspolaganju imaju opremu i logistiku koju d.o.o. Ornament može da pruži.

Vama na usluzi,

Vaš Ornament tim ...

 

KRATKA ISTORIJA FIRME

  D.o.o. Ornament je osnovan 1998. godine u Modriči kao porodično preduzeće sa dva radnika.
  U početnoj fazi razvoja preduzeće se bavilo isključivo proizvodnjom PVC stolarije, da bi se tokom vremena razvilo u firmu koja posjeduje vlastite mogućnosti za proizvodnju PVC, ALU i DRVENE stolarije kao i izradu termo - izolacionog stakla i staklene galanterije.
  2000.godine završeni su radovi na izgradnji proizvodne "HALE 1" površine 360 m2 da bi se nakon tri godine izgradila i proizvodna "HALA 2" sa površinom od 300 m2 i time ispunili potrebni uslovi za efikasnu proizvodnju i funkcionalnost preduzeća.
  Budući da su nam nedostajali kapaciteti za skladištenje gotovih proizvoda i repromaterijala u 2006. godini izvršili smo kupovinu "HALE 3" sa površinom od 700 m2.
  Poslovna zgrada i pogoni prostiru se na cca 2000 m2.

  D.o.o. Ornament profitira zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu u oblasti izrade građevinske stolarije.Program proizvonje u d.o.o. Ornament Modriča grana se u dvije oblasti: Prva oblast obuhvata proizvodnju građevinske stolarije i to:

 • PVC stolarije,
 • ALU stolarije i
 • DRVENE stolarije.

U oblasti građevinske stolarije preduzeće vrši izradu :

 • PVC prozora i vrata ,
 • ALU prozora i vrata,
 • PVC i ALU roletne,
 • DRVENIH prozora i vrata,
 • Izradu sekcionih i garažnih vrata te izradu
 • Zimskih vrtova.

U procesu proizvodnje PVC stolarije preduzeće koristi trokomorni, petokomorni i sedmokomorni prozorski i vratni sistem Njemačke firme PlusTec. D.o.o. Ornament je takođe i zastupnik PlusTec profila za tržište BiH i Hrvatske.
Za izradu PVC roletne preduzeće koristi materijal Njemačke firme EXTE a ujedno je i glavni zastupnik EXTE roletni na tržištu BiH.
Materijal za izradu ALU stolarije se dostavlja od našeg strateškog partnera firme FEAL iz Širokog Brijega.
Materijal za okivanje prozora i vrata dostavlja se od našeg strateškog partnera Njemačke firme ROTO.

Druga oblas proizvodnje obuhvata izradu:

 • Termoizolacionog stakla i
 • Staklene galanterije.

Izrada termoizolacionog stakla u d.o.o. Ornament je započeta u samim početcima da bi do danas preduzeće moglo ispuniti sve zahtjeve kupaca. Za izradu termoizolacionog stakla koristi se ravno staklo poznatih firmi: Guardian, Pilkington i Glaverbel.
Izrada staklene galanterije započeta je u 2006. godini iz potrebe za iskorištenjem otpadnih komada stakla. Ovom investicijom d.o.o. Ornament je uspio da smanji količinu otpadnog stakla za 90% i na taj način doprinese boljem iskorištenju stakla i očuvanju životne sredine.

Preduzeće d.o.o. Ornament sebe smatra proizvođačem orjentisanim na kvalitetnu izradu i montažu svojih proizvoda i ono za svoje kupce želi biti inovativan, pouzdan i snažan partner.
Uz više proizvoda jasno je da je d.o.o. Ornament preduzeće za budućnost!


ORNAMENT d.o.o
Đ. Đakovića bb, 74480 Modriča, Bosna i Hercegovina
telefon: 00387 53 820 420, fax: 00387 53 820 421, gsm: 00387 65 536 157
nsabic@ornament.ba